Elmarad a kecskeméti repülőnap – természetesen ez is a háború miatt

Megosztás

Meglepő módon az elhibázott brüsszeli szankciók kimaradtak a mondatból. Idén ne számítsunk erre az eseményre, nem rendezik meg.

Hivatalos oldalán közölte a honvédség, hogy a honvédelmi minisztérium döntése alapján idén elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató. Mint a közleményben írták, a mostani háborús időkben a HM és a Magyar Honvédség számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. A háborúval járó biztonsági kihívások miatt most a hadgyakorlati, kiképzési, haderőfejlesztési és katonaszakmai feladataik élveznek előnyt, ezért az augusztusra tervezett esemény elmarad.

“Elhúzódó háborúra számítunk, ezért jelentősen felgyorsult a haderőfejlesztés folyamata, nemcsak az eszközbeszerzések és a védelemipar területén, de fokozott figyelem irányul a katonák harckészültségének emelésére is” – írták, hozzátéve, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagy, vezérkari főnök részére a haderő képességének magasabb, hadműveleti szintre emelését írta elő, amely az alakulatok számára fokozott terhelést és összpontosítást jelent.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek