Hagyta meghalni a feleségét

Megosztás

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves férfi ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt. Az elhanyagolt, közművek nélküli lakóházban a feleségnek súlyos sérülései keletkeztek, a férj azonban nem kért orvosi segítséget, amelynek következtében az asszony meghalt. 

A vádirat szerint a férfi elhanyagolt, közművek nélküli lakóházban élt feleségével, aki 2022. február hónap elejétől már nem járt ki, állandóan a konyhában tartózkodott, két összetolt karfás székben fekve. A férj látta, hogy felesége már nem tud felkelni, lábán a rágcsálók súlyos sérüléseket okoztak. Megemlítette, hogy mentőt hív, a sértett viszont ezt elhárította, így a vádlott megelégedett felesége olyan ellátásával, hogy a sérülésekre pálinkát öntött és nejlonzacskót tekert rá.

A szomszédok többször érdeklődtek, orvos értesítését szorgalmazták, de a férj ezt azzal hárította el, hogy a felesége alszik. 2022. február közepén a szomszédok tettek bejelentést a segélyhívó központba, a kiérkező mentőszolgálat a sértettet kórházba szállította, aki állapota miatt a kórházban meghalt.

A férfinak fel kellett ismernie, hogy az asszony sérülései orvosi ellátást igényelnek, ugyanis szakszerű orvosi segítség esetén az asszony nem halt volna meg, A vádlottat felesége halálával kapcsolatban közvetlen felelősség terheli, mert nem kérte akár laikus, akár egészségügyi dolgozó segítségét.

Az ügyészség büntetlen előéletű férfival szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek