Az egy is túl sok lenne – Gellérfy László írása

Megosztás

Ritkán látott arroganciával szállt bele az ATV szerkesztősége Szabó Tímeába, a Párbeszéd-Zöldek parlamenti frakcióvezetőjébe.

A szokatlan szóváltás előzménye, hogy csütörtökön este, az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik témája a Böjte-házakban megerőszakolt tucatnyi kisfiú esete.

Szabó Tímea FB-posztjában reagált a beszélgetésben elhangzottakra:

“Csütörtökön döbbenten ültem az ATV esti műsorában. Az általam tisztelt Szöllősi Györgyi – túl az ilyenkor szokásos „nincs itt velünk, ezért kötelességünk ismertetni az álláspontját” alapálláson – azzal védte Böjte Csabát, hogy az esetek 10 évre vetítve CSAK évi egy szexuális erőszakot jelentenek, ami a nagy számokat tekintve nem olyan nagy probléma.

Hogy mi van?!”

Nincs a gyerekek ellen elkövetett bűnöknél aljasabb dolog. Azokat bántalmazni, akiknek még esélyük sincs a védekezésre, a legsötétebb gaztett, amit el lehet képzelni.

De nincs mentségük azoknak sem, akik ezeket az elkövetőket bármilyen formában védik, falaznak nekik, relativizálják a bűneiket, ők ugyanolyan bűnösök, mint az elkövetők.

A feszült hangulatú beszélgetésben Szöllősi Györgyi műsorvezető idézte Böjte Csaba szavait a Válasz Online-nak adott interjúból, amiben kifejtette, hogy 83 házból néhány, nem tudni pontosan mennyi gyerek megerőszakolása akár még “bele fér”.

Egyébként meg Böjte sem tud ennyi helyet ellenőrizni, honnan kellett volna tudnia ezekről a 10 éven (!!!) keresztül zajló esetekről.

A tényekhez még az is hozzátartozik, hogy eközben a román bíróság 28 év börtönbüntetésre ítélte a Böjte-ház nevelőjét, mert egy évtizeden át kínzott és erőszakolt meg kisgyerekeket és kamasz fiúkat a szerzetes által alapított otthonokban.

Természetesen az ATV közleményben reagált Szabó Tímea FB-bejegyzésére. Mint írják:

“Szöllősi Györgyi Magyarország egyik legfelkészültebb és legtisztességesebb hírháttér műsorvezetője. Az ATV a leghatározottabban visszautasítja Szabó Tímea sajtóban megjelent hamis állításait, hogy az ATV vagy annak műsorvezetője bármilyen módon védelmezné a gyermekek szexuális molesztálását… Szabó Tímea a teljes magyar sajtónak szétküldött közleményében olyan kifejezéseket és szófordulatokat tulajdonított Szöllősi Györgyinek, amiket nem mondott, ezzel pedig hazug látszatot keltett az interjú kapcsán… Felszólítjuk Szabó Tímeát, hogy hagyjon fel az az ATV és annak műsorvezetője elleni uszítással!”

Jól ismert és bevált tézisek, frázisok, vélt vagy valós alapigazságok jutnak eszembe.

Védeni a mundér becsületét, magyarázni a magyarázhatatlant, védeni a védhetetlent…

Ahol tíz éven keresztül gyerekeket lehet bántalmazni, megerőszakolni, nincs helye a megbocsájtásnak, ott nincs lehetőség magyarázkodásra, ott senki sem lehet ártatlan!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek