Rövidesen elkészülnek a javítások a Horváth-tetőn

Megosztás

A tavaly augusztusban átadott tizenkétezer négyzetméteres szabadidőpark területén merültek fel garanciális javítások, azt ezeket végző cég elvileg a hónap végéig el is végzi a munka maradék részét is.

A 2021 őszétől 2022 nyaráig tartó munkák során három játszóteret (egyet a 0-4 közötti, egy másikat a 4-12 közötti, míg egy harmadikat a 12-16 évesek számára) is kialakítottak a korábban elfeledett és elhanyagolt területen. Míg a sportot kedvelő fiatalokat street workout-elemekkel, outdoor gym- és skate-pályájával, valamint mászófallal és parkourelemekkel örvendeztették meg a Horváth-tetőn. Mindemellett piknikező-napozó területeket is kialakítottak, de retro teraszt, kutyaügyességi pályát és kutyajátszót is felfedezhetünk a beruházás óta.

A vállalt garanciális időszakon belül eredetileg évente kellene körbejárnia a területet a kivitelezőnek, azonban ha érkezik az üzemeltetést és a fenntartást érintő lakossági bejelentés, akkor az önkormányzat kezdeményezheti, hogy azt korábban tartsák – árulta el a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője a helyszínen kedd délután a Minap munkatársának.

Az elmúlt időszakban a városüzemeltetési szakemberek és a műszaki ellenőrök is számos helyen tapasztaltak a burkolatra, a lámpaoszlopokra és a játszóeszközökre kiterjedő hibákat. Ezért is kérték az illetékes vállalkozót, hogy – még mielőtt beköszönt a nyár, és az eddiginél is jobban megnő a terület kihasználtsága – hozzák helyre, ami az elmúlt hónapokban sérült vagy károsodott. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek