5 szempont, ha felújított használt laptop vásárlását fontolgatod

Megosztás

Ha úgy döntesz, hogy a régi laptopod cserére szorul, mert már szervizbe sem nagyon éri meg elvinni, akkor nagyszerű gépeket találhatsz a használt laptopok piacán. Számos előnye van egy felújított hordozható számítógépnek. Ebben a cikkben elhoztunk neked 5 szempontot, melyet érdemes végiggondolnod, ha felújított használt laptop vásárlását fontolod.

Milyen célra szeretnél felújított használt laptopot vásárolni?

Ez mindennek az alapja. Ha nem tudod, hogy mit keresel, akkor nem fogod megtalálni, nem igaz?

Egy használt HP laptop nem mindenkinek jó választás. De sokkal több embernek jó, mint ahányan ezt gondolnák!

Mire fogod használni? A most használt géped elég tárhellyel rendelkezett? Megfelelő mennyiségű memória volt benne? A kedvenc játékaid megfelelően futottak? Van-e olyan szoftver, amit szívesen futtatnál az új gépen? Mennyire kell könnyűnek és kompaktnak lennie a laptopodnak? Vagy fontosabb a nagy kijelző?

Első körben legalább ezeken a kérdéseken kell végigrágnod magad!

Határozd meg a felszereltséget!

Ehhez a legjobb, ha hozzáértő segítséget kérsz, például kiváló választás ehhez egy szakértő a PC Aréna csapatából. A segítségével könnyen meg tudjátok határozni, hogy milyen felszereltségű gépet érdemes választanod. És azt is meg tudjátok határozni, hogy szükséged lesz-e még valami extrára, mint például plusz memóriára vagy háttértárra. Illetve a szoftveres oldalt is át tudjátok beszélni, és akár már előre telepített jogtiszta operációs rendszerrel is át tudod majd venni a készüléked.

Sokan túl nagy elvárásokat fogalmaznak meg, és aztán az erőforrások felét sem fogják kihasználni egy csúcsgép esetén. Ez pedig azt jelenti, hogy elköltöttek rengeteg pénzt, feleslegesen.

Mekkora a kereted minderre?

Egy új számítógép vásárlása mindig sokkal zsebbenyúlósabb lesz, mint egy használt készülék vásárlása. Ennél az is jobban megéri, ha egy karácsonyra ajándékba kapott, párszor felnyitott és kipróbált majd visszavitt gépet szerzel meg kedvezményes áron. De ha szétnézel a felújított laptopok piacán, garantáltan fogsz találni olyat, ami számodra is tökéletes (és még olcsóbb is) lesz.

Kiegészítők?

Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem, mint a laptoptáska vagy az egér. De gondolj például a vírusirtóra is. Persze ez mind csak opció. Ha meg tudod oldani magadnak is a vírusirtó telepítését, és a régi gépedhez megmaradt a táska és az egér, akkor olcsóbban is megúszhatod a vásárlást.

Személyre szabott megoldás

Mint az már kiderült, igazi személyre szabott megoldásokat kínálnak egy felújított, használt laptop vásárlása során. Mi magunk választhatjuk ki a laptop típusát, de azt is, hogy mivel turbózzák még fel nekünk.

Plusz memória és háttértár, feltelepített jogtiszta Windows és a vírusirtó, emellett tökéletesen kompatibilis kiegészítőket is kérhetünk mellé.

Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a felújítás során kitakarították a gépet, és minden elkopott vagy hibás alkatrészt ki is cseréltek, már tudhatod is, hogy jó vételről van szó!

Kapcsolódó cikkek