Veszteséggel zárta 2022-es évet a Fidesz

Megosztás

Közzétették a Fidesz 2022. évi pénzügyi kimutatását, amelyből kiderül, hogy veszteségesen zárta a párt az évet. Több olyan ember is feltűnt az adományozók között, aki 10 millió forintot fizetett a pártkasszába. 

Péntek este megjelent a Magyar Közlönyben a Fidesz pénzügyi kimutatása a 2022-es évről. A kétoldalas dokumentum szerint a párt veszteségesen zárta az évet, ugyanis bevétele 3,49 milliárd, míg a kiadása 3,6 milliárd forint volt.

A bevétel legnagyobb része a központi költségvetésből származott, ennek összege 1,7 milliárd forint volt. További 927 millió forintot a párt parlamenti frakciójának nyújtott állami támogatás részeként kaptak. A párttagok 208 millió forintot fizettek be, 557 millió forintot pedig adományként kapott a Fidesz.

Azokat az adományozókat, akik 500 ezer forintnál nagyobb támogatást adtak, külön is kötelező megnevezni, így kiderült, hogy volt, aki 10 millió forinttal járult hozzá a Fidesz működéséhez. Főleg parlamenti és EP-képviselők támogatták a pártot, mint Bocskor Andrea, Deli Andor, Kucsák László, Pócs János, Lezsák Sándor, Bartos Mónika, Győri Enikő, Kósa Ádám és Trócsányi László. A listán feltűnik Paár Attila, a WHB építőipari csoport tulajdonosa is egy egymilliós adománnyal.

A kiadásokat illetően a Fidesz politikai tevékenységre költött a legtöbbet tavaly, 2,5 milliárd forintot, a működési kiadások 949 millió forintot tettek ki.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek