Fél évszázados lett a diósgyőri bölcsőde, hamarosan elkészül az épület új szárnya

Megosztás

Ünnepi megemlékezésre várta vendégeit a Diósgyőri Bölcsőde május 19-én, ötven éve ugyanis, hogy átadták Miskolc egykori, 16. számú bölcsődéjét.

Megalakulásának ötvenedik születésnapjára emlékezett a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) Diósgyőri Bölcsőde – írja a Minap. Ennek alkalmából május 19-én (péntek) délután nagyszabású ünnepséget rendeztek. A szeretetteljes légkörben megtartott eseményen egykori bölcsődések adtak műsort. A közönség soraiban az intézmény hajdani munkatársai foglaltak helyet.

Háláját kifejezve mondott köszöntő beszédet Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, aki meghatottan állt az ismert közönség elé, hiszen nem kevesebb mint harminc év köti össze őt az ünneplőkkel. Tóth Sándorné bölcsődevezetővel hajdan – máshol – még munkatársak is voltak, anyukaként pedig legféltetettebb kincseit, a gyermekeit bízta az intézmény védelmére. „Ez az ötven év a szülők intézménybe vetett töretlen bizalmán keresztül megmutatja, hogy az itt dolgozó közösség, ilyen hosszú időn keresztül képes volt megteremteni a bizalom és a szeretet légkörét ebben a bölcsődében. Ez pedig azért fontos, mert ebből a bizalomból és szeretetből táplálkozik a gyermek egész élete folyamán” – emelte ki Varga Andrea.

Az intézmény éppen nyugállományba távozó vezetője kiemelte, jövő őszre elkészül az új szárny, amely megteremti a lehetőségét annak, hogy a jelenleg várólistás gyerekek is bekerülhessenek az intézménybe. Fotó: Minap.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek