Tegye hangulatosabbá otthonát étkezőgarnitúrával!

Megosztás

Az otthon egyik legfontosabb területe talán az, amit étkezésre illetve étkezéssel kapcsolatos összejövetelekre használunk. És mint ahogy a sóról azt mondják, hogy az étel lelke, akkor bizony egy jól megválasztott étkezőgarnitúra az étkezőhelyiség lelke lehet. Hiszen a finom falatokat is sokkal ízletesebbnek érezheti mindenki, ha igényesen és ízlésesen kialakított környezetben költheti el. Ehhez pedig egy étkezőgarnitúra remek segítség.

Az étkezőgarnitúra az étkező lelke

A butorpiac.hu változatos étkezőgarnitúrákkal kényezteti látogatóit, itt többféle étkezőszettet, étkezősarkot és még étkezőpadokat is találhat az, aki ilyen típusú berendezést szeretne beszerezni az otthonába vagy bármely más ingatlanába.

Persze nem csak egyben lehet megvásárolni az asztalokat és a székeket, de mégis csak az a legpraktikusabb és az esetek többségében a leginkább kifizetődő megoldás, ha ezeket egyszerre, egy szettben vásárolják meg.

Az egymással harmonizáló alapanyagok, formák és árnyalatok igazán impozánssá tudnak tenni minden étkezőhelyiséget és emelhetik minden ott elköltött fogás értékét.

Válasszon gondosan

Az étkező területe nem egy egyszerű szoba csupán, hanem olyan speciális tér is, ahová számos igazán fontos és emlékezetes esemény kötődik. Persze általában itt fogyasztjuk el a nap első és utolsó fogását, de a családi összejöveteleket is itt rendezzük.

Ám a vendégeket is nagyon sokszor az étkezőhelyiségben ültetjük le a fehér asztal mellé és kínáljuk őket finom falatokkal. Nem mindegy tehát, hogyan rendezzük be ezt a lényeges teret.

Nem szükséges és nem is tanácsos az étkezőhelyiséget telezsúfolni sok-sok berendezési tárggyal. Tényleg igaz ebben az esetben is, hogy a kevesebb több. Néhány jól megválasztott bútorral is óriási hatást lehet ám elérni.

A hozzáértők azt szokták javasolni, hogy az étkezőben alkalmazott bútorok stílusának megválasztásakor minden esetben az otthon lakberendezési stílusa legyen a meghatározó. Ezzel harmonikus egységet teremthet a többi terület és az étkező tere között.

Ma már nagyon gyakran nem egy külön zárt részben van ez, hanem más szobával vagy szobákkal együtt. Sokan direkt eltérő berendezési elemeket szoktak ide tenni, hogy ezzel is jelezzék a más funkciót. Ha ennek során ügyel a megfelelő anyagok és elemek összhangjára, akkor garantált lesz a siker.

Mekkora a terület?

A rendelkezésre álló tér nagysága persze meghatározza az étkezőgarnitúra paramétereit. Praktikus megoldás a sarokgarnitúra, főleg kis területre, de a mini garnitúráknak vagy a bárpultoknak is van létjogosultságuk.

Rendkívül lényeges, hogy soha ne vásároljon kapkodva étkezőgarnitúrát és más berendezési tárgyakat sem. Ezeket az elemeket ugyanis sokáig fogja használni. Persze ennek feltétele, hogy minőségi darabokra essen a választása, amelyeket azután megfelelően ápol és kezel. A bútorok szépségükkel hálálják majd ezt meg.

Kapcsolódó cikkek