Növekszik a drogosok száma a miskolci utcákon

Megosztás

A kábítószeresek viselkedése ráadásul kiszámíthatatlan, a kezdeti eufóriát később agresszió válthatja fel.

Ahogy javul az időjárás, úgy nő a közterületeken gyakran önkívületi állapotban lévő emberek száma is Miskolcon, akik valamilyen pszichoaktív szer hatása alatt vannak – írja riportjában a boon.hu.

„Jellemzően ezek az emberek annyira lecsúszott helyzetben vannak, hogy semmi nem jelent perspektívát számukra, mint valamilyen dizájner és szintetikus kábítószerek használata” – nyilatkozta a portálnak egy neve elhallgatását kérő drogamubulancián dolgozó.

Azt is elmondta, hogy nagyon sokan elutasítják az ellátórendszer segítségét. A szintetikus drogok ráadásul újra kezd visszatérni a klasszikusan csak szipuzásnak nevezett tevékenység is, amikor általában higítót szívnak zacskóból az emberek.

Mint elmondta, a szipuzás jellemzően az intézetisek, állami gondozottak és hajléktalanok kedvelt tevékenysége, mivel nekik csak erre van pénzünk, komolyabb drogra nem.

A lap arról is ír, hogy a kábítószer-fogyasztók viselkedése elég széles skálán mozog: a kezdeti eufória később durvaságba és erőszakba csaphat át. Szervezetük pedig nagyon gyors leépülésbe kezd: agy- és májkárosodás, mozgáskoordinációs zavarok, végtagbénulás, szívritmus zavar, fulladás. A legnagyobb veszélynek az utcán élő tinédzserek vannak kitéve, akik nem járnak iskolába, és nem is dolgoznak.

Forrás és további részletek: boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek