Fellépett Miskolc Város Napján, majd örökbe fogadta az állatkert egyik szarvasát Roby Lakatos

Megosztás

A magyar állatkertek közül csak a borsodi megyeszékhelyiben látható David-szarvas, más néven milu.

Roby Lakatos hegedűvirtuóz Miskolc Város Napja alkalmából nagy sikerű ünnepi koncertet adott csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színházban. Másnap előbb hátrányos helyzetű tehetségekkel zenélt együtt, majd a Miskolci Állatkert felé vette az irányt, ahol egy rövid sétát követően örökbe fogadott egy Dávid-szarvast, kínai nevén egy milut – írja az állatkert Facebook-posztja a Minap.hu.

A magyar állatkertek közül egyedül a miskolciban van Dávid-szarvas. Ez a különleges szarvasfajta a természetes élőhelyén már kihalt, ezért csak állatkerti környezetben találkozhatunk vele, és ezért fogadott belőle örökbe egyet a világhírű hegedűvirtuóz.

– A világhírű hegedűvirtuóz szívébe zárta ezt a kedves négylábút, és úgy döntött, hogy örökbe fogadja. A látogatás emlékét, a koncert élményét és az örökbefogadást a Miskolci Állatkert hatalmas plüssmacival köszönte meg – írta az Állatkert az alábbi posztban:

A Miskolci Állatkertben egyébként a Borsod24 is fogadott már örökbe állatott, nevezetesen egy kengurut – erről itt írtunk korábban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek