Lillafüredről kerülhet ki az év erdésze

Megosztás

A júniusi országos versenyen Király Béla, a Lillafüredi Erdészet szakembere képviselheti majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyét.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Telkibányai Erdészeti Igazgatóság területén rendezte meg az „Év erdésze” verseny házi válogatóját. A Gunyakúti vadászház környezetében – a megszokott módon – összetett versenypályát alakítottak ki a szervezők. A társadalom, és ez által a társaság menedzsmentje által is elvárt erdőgazdálkodási szemlélet beépítése a gyakorlati munkába jól láthatóan nem okozott gondot a szakszemélyzetnek, a megoldások a döntő többség hasonló gondolkodását igazolták vissza.

Király Béla a versenyen kiváló teljesítményt nyújtott (Fotó: Északerdő Zrt.)

Számos versenyszámban alakult ki rendkívül szoros eredmény, illetve holtverseny is többször előfordult. Kiemelendő, hogy a szakmai- és a vonatkozó jogszabályi ismeretekről szóló tesztkérdésekre a versenyzők többsége jó eredménnyel válaszolt.

Az összesített eredmények alapján, végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtva, szoros versenyben Király Béla, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze győzött. Ő a Bakonyerdő Zrt. szervezésében megrendezendő „Év erdésze” országos versenyen képviselheti az ÉSZAKERDŐ Zrt.-t. A második Hegedűs Máté, a Délbükki Erdészet, a harmadik Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet munkatársa lett.

A negyedik helyen végzett Bakti Péter, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, aki tavaly az „Év erdésze” országos versenyen a nagyon előkelő második helyezést érte el. Az 5. helyen Ujj Norbert, a Jósva-Tornai Erdészet, a 6. helyen Demjén Béla, a Sajóvölgyi Erdészet kerületvezető erdésze zárt. A versenyszámokban elért legjobb eredmények összesítése alapján Dávid Gábor kiegyensúlyozott teljesítményét különdíjjal jutalmazta a társaság.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek