A vizsolyi betörő, aki meggondolta magát

Megosztás

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves férfival szemben. A vád szerint a fiatal 2022. december 10-én 21 óra 45 perc körül ittas állapotban megjelent egy vizsolyi élelmiszer boltnál, melynek bejárati ajtaja dupla ablaküvegének külső üveglapját egy ott található kővel betörte, de a boltba nem állt szándékában bemenni.  

Ezt követően a közeli telefonfülkéből értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkeztek és intézkedés alá vonták őt. A bolt üvegének betörésével 29 ezer forint rongálási kár keletkezett.  

A férfivádlott a bejelentését követően vele szemben intézkedést foganatosító két rendőrt sértegetni kezdte, hivatalos eljárásuk alatt, munkakörük ellátásával összefüggésben trágár, lealacsonyító, a becsületet és az emberi méltóságot durván sértő kifejezéseket használt velük szemben. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben halmazati büntetésként végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a bíróságnak.  

Fotó: illusztráció

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek