Találja meg a megfelelő konferenciabútorokat rendezvényeihez!

Megosztás

A hotelek, rendezvénytermek, művelődési központok jelentős forgalmat bonyolítanak konferenciák, bankettek, esküvők és más összejövetelek szervezésével, amelyekhez megfelelő bútorokra, hang- és világítástechnikára van szükség.

Ezeket a termeket gyakran hétről hétre más-más eseményre használják, változó közönségszámmal, elrendezéssel, igényekkel, így a berendezéshez használt bútoroknak kellően flexibilisnek, könnyen mobilizálhatónak kell lenniük a gyors átalakíthatóság érdekében. A tipikus konferenciaszékek és egyéb bútorok mindezen feltételeknek megfelelnek, így beszerzésük minden rendezvényt bonyolító intézmény számára hasznos lehet.

A rendezvényhelyszínek sajátosságai

A különféle rendezvények, üzleti konferenciák, workshopok, tanfolyamok, esküvők, bankettek hibátlan lebonyolításához megfelelő méretű teremre és magas minőségű szolgáltatásokra van szükség, továbbá a Dublino által forgalmazott konferenciaszékekre. A változatos stílusú, különböző anyagú bútorok közül a helyszín stílusának és szokásos rendezvényeinek megfelelő darabokat választhatja. Közös jellemzőjük a tartósság, a könnyű kezelhetőség és a szállíthatóság.

A közösségi termek székeinek és asztalainak mozgatását gyorsan kell megoldani, ráadásul úgy, hogy ezekben ne keletkezzen kár, és senki ne szenvedjen sérülést. A konferenciaszékek és asztalok mindezt lehetővé teszik, így szükség szerint akár az egyes előadások közötti szünetekben is alkalmasak a nézőtér átalakítására.

Hogyan válassza ki a konferenciabútorokat?

Minden esetben a rendelkezésre álló helyiség méretei, adottságai, kapacitása, valamint az igények alapján válassza ki a szükséges székeket, asztalokat.

A terem berendezésénél számoljon a székek megközelíthetőségével is, biztosítsa a sorok között a közlekedés lehetőségét, számoljon az egymás mellett ülők helyigényével, kényelmesen helyezze el a székeket. Ez a biztonság miatt is lényeges szempont.

Hasznosak lehetnek a kis súlyú, egyszerű szerkezetű, többcélú, moduláris bútorok, a rakásolható székek, összecsukható asztalok.

A rendezvény típusa is befolyással van a konferenciabútorok megjelenésére, hiszen egy esküvő, bankett, színházi rendezvény más típusú székeket igényel, mint egy üzleti előadás.

A választás egyéb szempontjai

Anikor széket választ egy konferencia- vagy közösségi terembe, mérlegelje, hogy rövid megbeszélésekhez, 1-2 vagy több órás értekezletekhez van-e rá szüksége, hiszen míg rövidebb időre a sima műanyag székek is megfelelőek, addig hosszabb időre puha, kárpitozott vagy hálós ülőfelületű, kartámaszos széket válasszon.

Ha asztalra van szüksége, ott is mérlegelni kell, hogy milyen időtávra, milyen tevékenységhez kell, elegendő lesz-e egy kihajtható asztalka vagy fix, esetleg állítható magasságú asztallap szükséges.

A modern tárgyalótermi bútoroknak multifunkcionálisnak és gyorsan, egyszerűen és biztonságosan, többféle elrendezésben konfigurálhatóknak kell lenniük.

Kapcsolódó cikkek