Orbán államtitkára börtönbe küldené a farkast Borsodban kilövő vadászt

Megosztás

“Nem azért, mert ezzel szegény állatot fel lehetne támasztani, inkább azért, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő.”

rendőrség csütörtökön erősítette meg, hogy nyomozást indított a Svájcból hozzánk vándorolt farkas lelövése miatt. A Boon.hu értesülése szerint egy Nyíregyházán élő, de Borsodban is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az elkövető, akinél a házkutatás során több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak. Az ügyben a Nemzeti a Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás bűntette miatt nyomoz.

Úgy fest, a téma Orbán Viktor közvetlen környezetét is foglalkoztatja. Ugyanis mint a 444.hu megírta, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a Facebookon posztolt az esettel kapcsolatban:

„Bízom abban, hogy a magyar nyomozó hatóságok és igazságszolgáltatási szervek mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezt a szerencsétlen ügyet, és a kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik – akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is. Nem azért, mert ezzel szegény állatot fel lehetne támasztani, inkább azért, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő” – írta az államtitkár.

(A fotó illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek