A történelmet figyelmen kívül hagyó poszttal fenyegette meg az amerikai nagykövetet Deutsch Tamás

Megosztás

A fideszes politikus szerint az összes megszállónkat hazaküldtük, szóval jobb, ha vigyáz David Pressmann – kár, hogy ez nem egészen így történt.

“Mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, a németeket és végül a ruszkikat is. Óvatosan, Mr. Pressman! Ennyi.”

Ezzel a szöveggel szúrt oda David Pressman amerikai nagykövetnek a Facebookon Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. A diplomata azzal vívta ki a fenyegetést, hogy szerdán bejelentette: szankció alá vonja az Egyesült Államok a Budapesten működő Nemzetközi Beruházási Bankot és annak három vezetőjét, közte Laszlóczki László alelnököt. Deutsch erre reagált napokkal később.

A poszt abszurditására a kommentelők is felhívták a figyelmet, hiszen a történelemhez nem igazán van köze a leírtaknak. A tatárokat például egyáltalán nem küldtük haza, azok egyszerűen elvonultak, miután végigtarolták az országot. A török hódoltság végéhez is több köze volt a Habsburgoknak, mint a magyaroknak, a Habsburg-ház szétesését sem lehet a magyarok számlájára írni, az oroszok kiűzéséről pedig Moszkva és a (rendszerváltás előtti) magyar kormány egyezett meg.

via hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek