Történelmet írunk: letartóztatták Trumpot

Megosztás

Sosem fordult elő korábban ilyen, hogy egy amerikai elnököt letartóztatnak, ez Donald Trumppal megesett kedden. Az egész egy egyéjszakás kalandból indulhatott, de sokkal több lett belőle. Legalábbis a vád szerint.

Ma először áll büntetőbíróság előtt amerikai elnök, és Donald Trump, ahogy az várható volt, már az első tárgyalása előtt az egekig korbácsolta a hisztériát. Trump helyi idő szerint kora délután indult el konvojával a Trump Toronyból a manhattani bíróság épületébe, és a helyi beszámolók szerint a volt elnök végül nem a főbejáratot vette igénybe, ahol támogatói és tüntetők is várták. A konvoj megérkezése előtt kevéssel Trump még posztolt egyet saját közösségi oldalára:

„Irány Lower Manhattan, a bíróság. Szürreális — WOW, le fognak TARTÓZTATNI ENGEM. Nem hiszem el, hogy ez megtörténik Amerikában. MAGA!”

Trumpot az épületben, az előzetesen várt menetrendnek megfelelően letartóztatták.

Trump ellen 130 ezer dollár gyanús kifizetésével kapcsolatban emelt vádat a manhattani kerületi főügyész. A pénzt Stormy Daniels, egy pornószínésznő kapta Trump ügyvédjétől 2016-ban, az elnökválasztási kampány finisében, szerinte azért, hogy ne beszéljen 2006-os egyéjszakás kalandjukról Trumppal. Trump a szexet tagadja, szerinte az ügyvédhez eljuttatott pénzzel a házasságát akarta megvédeni a híreszteléstől. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek