Szénmonoxid-érzékelők beszerelését ígérte a borsodi csaló

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen csalás bűntette miatt, aki korábbi munkahelyéről nála maradt megrendelőlapok felhasználásával magánszemélyeknek szén-monoxid érzékelők értékesítését, telepítését ígérte. Készülékenként 10.000 forint előleget vett fel, azonban ilyen berendezésekkel nem rendelkezett és nem is állt szándékában a megrendelések teljesítése.

A vádirat szerint a vádlott korábban egy nyílászárók értékesítésével, beszerelésével foglalkozó gazdasági társaság alkalmazottja volt. A munkaviszonya megszűnt, viszont a birtokában maradtak eredeti cégbélyegzővel ellátott megrendelőlapok. Ezeket felhasználva, 2021. február hónap második felében Szentistván településen húsz helyi lakost keresett fel azzal az ígérettel, hogy akkumulátoros szén-monoxid érzékelőket értékesít, illetve telepít részükre 2021. március, illetőleg szeptember hónapokban.

A vásárlási szándékú magánszemélyek között tíz 77-87 éves életkorú volt, akik a bűncselekmény felismerésére idős koruknál fogva korlátozottan képes személyek, az átlagosnál könnyebben megtéveszthetők. A férfinak nem állt szándékában a munka elvégzése, ilyen elektromos berendezésekkel sem rendelkezett.

A vásárlóktól készülékenként 10.000 forint készpénzt előleg címén átvett, mely összegeket saját céljaira használt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott vagyonelkobzás elrendelésével.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek