Szemétszedő akció Perecesen: hét köbméter hulladék egy óra alatt

Megosztás

A húsz önkéntesnek köszönhetően alig ötven perc alatt végeztek a kiszemelt területtel. Az akciók a következő hetekben is folytatódnak Borsodban.

Mintegy hét köbméternyi szemetet szedett össze húsz önkéntes a perecesi Kodály Zoltán utca után, a Csernaljon azon a szemétszedésen, melyet a Bükki Tisztasági Nagykövet szervezett április 1-jére, szombatra. Serbán Zsolt az akcióról tudósító minap.hu-nak elmondta: a csapat nagyon hatékony volt, így a munkával gyakorlatilag kevesebb mint egy óra, egészen pontosan ötven perc alatt végeztek.

„Óriási hála minden egyes önkéntesnek, hogy eljöttek, és segítettek, mint ahogyan köszönetet kell mondjak Bazin Leventének, a terület önkormányzati képviselőjének is a konténerért – mondta el Serbán Zsolt.

Bazin Levente – aki egyébként maga is rendszeres résztvevője a városi szemétszedési akcióknak – lapunknak elmondta, az elmúlt évek hasonló eseményein már több mint másfél kamionnyi hulladéktól szabadították meg Perecest.

Serbán Zsolt szemétszedési akciói tavasszal is folytatónak: április 29-én Bükkszentkereszten, május 6-án, a Borangolást megelőzően pedig a Nagyavason gyűjtik a mások által „ott hagyott” hulladékot. Az érdeklődők a nagykövet közösségi oldalán minden részletet megtalál majd az eseményekről.

Forrás: Minap.hu; Fotó: Horváth Csongor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek