Megyénkben is elindult az új ügyeleti rendszer

Megosztás

Elindult szombat reggel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is az új, egységes ügyeleti rendszer – tudatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Győrfi Pál azt írta, az ügyeleti alapellátást április 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is az új, egységes rendszerben biztosítják a betegek számára. Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is 1830, a hívással a beteg szakszerű tanácsot kap. Szükség esetén a beteg tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén mentőt küldenek, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló – tette hozzá.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16.00 és 8.00 között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható.
Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének az egyes csatlakozó vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva is elérhetőek.

A közlemény szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei telephelyeken minden egészségügyi eszköz, műszer és gyógyszer rendelkezésre áll, ügyeletre eddig 217 háziorvos és 53 házi gyermekorvos jelentkezett, így a működés személyi feltételei is biztosítottak.

Mint a Minap.hu írja, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 10 pontján – Miskolc mellett Mezőkövesden, Encsen, Szerencsen, Kazincbarcikán, Ózdon, Sátoraljaújhelyen, Tiszaújvárosban, Sárospatakon, valamint Edelényben – úgynevezett “vegyes ügyeletek” működnek mostantól, ahol felnőttek és gyermekek is megfelelő ellátást kapnak.

Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, erre a vármegye 8 pontján – Miskolcon, Mezőkövesden, Encsen, Szerencsen, Kazincbarcikán, Ózdon, Tiszaújvárosban és Sátoraljaújhelyen – éjszaka és hétvégén is lesz lehetőség. Gyermekek számára – a járási ügyeleti pontok mellett – a kórházi központi gyermekügyelet is rendelkezésre áll.

via MTI, Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek