Nemcsak a sportban, de emberileg is bajnok, Szilágyi Áron fair play-díjat kap sportszerűségéért – videó

Megosztás

Vesztésre állt az aranyéremért vívott küzdelemben, mégis megállt, hogy ellenfele megvághassa őt, visszaadva ezzel egy olyan pontot, amit Szilágyi maga is érzett, hogy nem érdemelt volna meg, mert a technika ördöge megtréfálta a háromszoros világbajnokot. A remek képsorok bejárták a világot.

Sportszerű cselekedetéért fair play-díjat fog kapni Szilágyi Áron, aki szombaton megnyerte a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupaversenyt.

A döntőben Szilágyi a világranglistát vezető, Sandro Bazadzével vívott, és grúz ellenfele (aki egy korai indulás miatt összeszedett egy sárgalapot) 8-4-re vezetett ellene. Aztán az egyperces szünet után Bazadze megvágta Szilágyit, és elindult visszafelé, de a gép nem jelzett találatot, az elfordulás miatt azonban újabb figyelmeztetés járt neki, ami már büntetőpontot érő piros lap volt.

A következő akciónál az olimpiai bajnok magyar klasszis csak előrelépett, nem is emelte fel a karját, hogy ellenfele tust tudjon adni, Bazadze pedig egy öleléssel köszönte meg a sportszerű cselekedetet, majd a kardja markolatán meg is tapsolta Szilágyit.

Végül a magyar kardozó így is elképesztő fordítást mutatott be, 10-14-es hátrányból fordítva győzött, ezzel megvédte címét a budapesti viadalon.

Az MTI-nek Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke elmondta, hogy hétfő délután ülésezett a Magyar Olimpiai Bizottság fair play testülete, és úgy döntött, hogy cselekedet kategóriában jutalmazza majd Szilágyi Áront. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek