Hatalmas barna medve telepedhetett le a Bükkben

Megosztás

A Bükkben telepedett le egy jókora barna medve, melyről több kamerafeltételt is készített a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület. Elmondásuk alapján, mivel nem tudnak szaporulatról, így a kirándulóknak nem kell tartaniuk az állattól.

Hazánkban egyre több medve észlelhető, akik nagy része Szlovákiából érkezik a térségbe, ugyanis gazdagabb élelemforrást vagy párt keresnek.

Legutóbb Boldva határában a Sajó folyó mellett látták a vadállatot, melyet állítólag egy buszból vélt valaki felfedezni, erről korábban mi is beszámoltunk, ezt a cikkünket ide kattintva olvashatja.

Cserkész Tamás, a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület elnöke megosztotta, hogy a Bükkben is van egy barna medve, akit folyamatosan megfigyelnek. Mivel ezek az állatok képesek több tíz kilométert is megtenni, nem zárható ki a hasonlóság a Boldvánál látott példány kapcsán – írja a Heol.hu.

A kirándulókat is megnyugtatta a szakértő, ugyanis nem tudnak egyelőre szaporulatról, a medve pedig mivel fél az emberektől, így a társaságukat is igyekszik elkerülni.

A huzamosabb ideje a Bükkben tartózkodó, gyakorlatilag ott élő példányt, többször is megfigyeltük már kameráinkkal és a nyomait vadászok is látták. Mivel egyelőre a Bükkben nem tudunk medveszaporulatról, ezért a kirándulóknak nem kel tartaniuk a kéretlen találkozásoktól. A barna medvéknek sokkal jobb a hallásuk, mint az embereknek és igyekeznek elkerülni a kirándulók társaságát.

A medvéről készült korábbi fotókat itt tekintheti meg:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Forrás: Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek