Biztos, hogy zárbetét cserére van szükség?

Megosztás

A zárbetét átkódolása egy remek lehetőség arra, hogy a komplett zárbetét cseréje nélkül orvosolhassuk azt a problémát, hogy elvesztettük a kulcsunkat. De vajon milyen helyzetekben érdemes ezt a megoldást választani? És minden nyílászárónál beválhat? Lássuk!

A minőségi zárbetétek átkódolhatóak

A Zardiszkont.hu színvonalas zárbetétek széles kínálatát nyújtja, amelyek számos biztonsági funkcióval rendelkeznek. A törés elleni védelem és a MABISZ minősítés mellett olyan modellek is választhatók, amelyek kódkártyával is rendelkeznek arra az esetre, ha kulcsot szeretnénk másoltatni. Ez azért szerencsés megoldás, mert ennek birtokában lehetséges csak sokszorosítani a zárunkhoz illő kulcsokat. De mit tehetünk abban az esetben, ha elkevertük vagy elvesztettük a kártyát?

A minőségi zárbetétek szerencsére át is kódolhatóak. Az elveszett kódkártya esetén sem kell feltétlenül cserélni a drága biztonsági zárbetétet, hiszen ehelyett választhatjuk az átkódolás lehetőségét is, jóval kedvezőbb költségek mellett.

Ahogy a bevezetőben említettük, ugyanez igaz abban az esetben is, ha elhagytuk a bejárati ajtónk kulcsát. Nem kell mostantól nyugtalan éjszakákon át azon aggódnunk, hogy ezáltal vajon szabad bejárást biztosítottunk-e a betörőknek, de anélkül is orvosolhatjuk a problémát, hogy kétségbeesve új zárbetét után kezdenénk kutatni. Hiszen az átkódolással és vadonatúj kulcsokkal újra biztonságban tudhatjuk az otthonunkat.

Még ennél is több helyzetben segít ez a módszer!

Megoldás a társasházak gondjaira

Egy olyan ingatlan esetén, ahol sok lakó, s ennek megfelelően jó néhány kulcs is akad, egy zárcsere komoly fennakadásokat tud okozni. Pedig ilyen helyzetekben még nagyobb használatnak vannak kitéve a zárak, így az élettartamukat tekintve sajnos rövidebb idővel kell számolni.

Még akkor is, ha kifejezetten olyan zárbetétet szerzünk be, amikhez több kulcsot is kapunk, szinte garantált, hogy nem lesz elég a rendelkezésre álló példányszám minden család minden egyes tagjának. Ahelyett, hogy elkezdenénk a kulcsokat sokszorosítani, választhatjuk azt is, hogy az újonnan vásárolt zárbetétet kódoltatjuk át úgy, hogy a meglévő kulcsokkal lehessen használni.

Tökéletes megoldás, főként abban az esetben, ha egy nyaralóról beszélünk, ahol értelemszerűen nem állandóan tartózkodnak az épületben, illetve elérhető közelségben a lakók.

Egykulcsos rendszert is kialakíthatunk így

Ha már elegünk van a hatalmas kulcscsomókból, és titkon arról ábrándozunk, hogyan lehetne egyetlen varázskulcsunk, amivel mindegyiket nyithatjuk, akkor bizony most valóra válthatjuk álmainkat. Az átkódolás segítségével tetszésünk szerint akárhány zárbetét kódolhatóvá válik ugyanahhoz a kulcshoz. Mostantól csak egy példányt kell magadnál hordanod ahhoz, hogy minden ajtódat könnyűszerrel nyisd és zárd.

A legjobb hír talán mégis az, hogy nemcsak az ajtók zárbetétjeit kódoltathatjuk kedvünkre, hanem bármely nyílászáróét, amely ehhez megfelelő zárbetéttel rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek