Lendvai Miklós a halála előtti éjjel dönthette el, hogy nincs tovább

Megosztás

Igazak voltak a híresztelések, valóban öngyilkosságot követett el az egykori válogatott futballista. Édesapja beszélt az utolsó időszak történéseiről és biztos abban, a legvégén döntötte el fia, hogy véget vet életének.

Lendvai Miklós nélkül szállítottak bútort a szülei házához a volt válogatott labdarúgó munkatársai, ugyanis a kollégáinak már nem vette fel a telefont, az autója viszont otthon volt. Munkatársai nem sokkal később visszatértek a lakásához, hogy kiderítsék, mi történhetett vele. Kicsivel később Lendvai szülei is csatlakoztak, édesapja azt mondja, azért, mert érezte, hogy menniük kell. A 47 éves férfi holttestét végül nem a szülők, hanem a kollégái találták meg.

„Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább… Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?” – erősítette meg a Sportal.hu-nak idősebb Lendvai Miklós, hogy fia öngyilkosságot követett el.

Lendvai 1991-ben Zalaegerszegen kezdte pályafutását, majd Franciaországban a Girondins Bordeaux, Svájcban pedig a Lugano csapatában futballozott. Később Magyarországra visszatérve 1998-ban a Ferencváros játékosa lett, ezt követően pedig újabb légiós évek következtek Belgiumban és Cipruson. Külföldi csapatai után Győrben, majd ismét Zalaegerszegen játszott. Edzőként két időszakban is irányította a ZTE-t. Lendvai 1996-ban, Csank János kapitánykodása idején mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 23 alkalommal kapott lehetőséget.

Az elmúlt években Lendvai Miklós eltávolodott a futballtól, helyette apósa építőipari vállalkozását vezette. Párjával öt gyereket neveltek – írja a Telex.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek