Újabb döbbenetes történetek: valóban mindennapos a miskolci kórház sürgősségi osztályán tapasztalt eset?

Megosztás

Futótűzként terjedt a borsodiak körében a megyei kórház sürgősségi osztályán történt döbbenetes megalázás híre, amit egy édesanya osztott meg az interneten. Most akkor mi az igazság? Egyedi, kirívó esetről van szó, vagy alapvetően a miskolci kórházban ilyen a betegekhez való hozzáállás más osztályokon is? Néhány elképesztő történet.

A Borsod24 a napokban számolt be arról, ami egy édesanyával és fiával történt éjjel a megyei kórház sürgősségi osztályán. A hozzászólók nagy százaléka teljesen lehordja a miskolci intézményt és dolgozóit, hogy ez minden napos, semmi meglepő nincs benne. Ugyanakkor szintén egy nagy százalék úgy gondolja, csak jó tapasztalataik vannak ugyanott. Ezekből szemezgetünk, a véleményeket átszerkesztés nélkül közöljük.

“Pár hete, egy péntek este édesanyámmal töltöttünk ott jó pár órát. Csak jót tudok mondani a beteghordókra, ápolókra kivétel nélkül! Minden téren! A kezelőorvoson kívül egy másik orvos is odajött, kérdezett, korrekt volt, tették a dolgukat!! Segítőkészek voltak, figyelmesek és udvariasak! Nagy köszönet nekik🙏

“Szoktam is mondani, hogy átmehetnének a GYEK-ből tanulni a felnőtt részre. Ég és föld a különbség.”

“A gyerekügyelet még rosszabb az Avason.”

“A fiammal már csak magán orvoshoz járunk pont ezért. Csak sajna havi 30-at fizetek a tb-re a semmiért! 😕

“A megyei borzalmas, az biztos.”

😮a szakma szégyene…” “Most tapasztaljuk, mi folyik ott, anyukámmal is amit műveltek durva!”

“Sajnos nekem sincs jó tapasztalatom ….🙁

“Egy pusztulat kórház. Meg ennél is borzalmasabb!!!! 🤬

“A takarító különb ruhában dolgozik, mint az orvosok!!! Retkes koszos ruhában feszes picsa nadrágban dolgoznak az ápolók is!!! Hányinger”

“Intenzív is borzasztó. 🙁

“Pontosan ilyen rossz a helyzet….Sőt!!! Borzalmas állapotok uralkodnak ott….lenéző… lekezelő…kiégett szakemberek és dolgozók irtják itt a magyar népet! Szégyen !!!!!!”

“Ismerős, személyesen nem volt még ilyenben részem… de ha bármiért be kell telefonálni és a telefonon ápolónővel kell beszélni, főleg a sürgősségi részen… az komoly… nem tudom, sokszor kinek gondolják magukat..talán atya úristennek vagy másnak, de vissza vehetnének magukból mert emberükre fognak találni egyszer valakiben,és abban nem lesz köszönet…könyörgöm..hát nem 5-10 diplomás emberekről van szó,…azért csak ápolónők,ami engem nem hat meg egyáltalán,sőt hogy fehér köpeny van rajtuk az se. .ameddig én normálisan beszélek,kérdezek,vagy érdeklődök ,addig én is ezt várom ugyan úgy el..meg az egymás iránti tiszteletet…minimum…A borsodi kórházak legtöbbje ilyen alpári stílusú,az ápolónőkkel az élen…annyi rossz tapasztalatom volt már velük,hogy elmondani se lehet,és bízni se tudok bennük…és nem is fogok mert eddig csak csalódtam.(1-2 kivétel akad csak)Sok ápolót,és ápolónőt nem engednék dolgozni ilyen viselkedéssel,modorral ….ez sokuknak nem jött be ez a pálya,de akkor tovább kéne húzni nekik a francba..és mást csinálni…nem tönkre tenni a hozzátartozók és a betegek. Lelki világát,a nagyképű pofájukkal….sok ehhez hasonló esetet olvasok,és ez elég gáz…”

“Sajnos, így van…eleinte rosszul esett az embernek, de most már ha ilyen van én is úgy beszélek, ahogy ők velem….”

“Azért a betegeket is meg lehet nézni, sokszor hogy viselkednek.”

“Emlékszem amikor pár éve még a sok birka önfeledten tapsikált az egészségügyi dolgozóknak az erkélyeken és az ablakokban. Pedig akkor sem viselkedtek különb módon. Hová lett a nagy rajongás?”

“Jó párszor megfordultunk a megyeibe és csak pozitívat tudok mondani! Mindig kedvesek és segítőkészek voltak az orvosok és az ápolók is! (Gyek: kardiológia, sebészet, fül-orr-gégészet, gasztroenterólogia)”

“Sajnos volt pár rossz tapasztalatom a kórházzal már gyerek és felnőtt részen is…

Egy rossz emlèk közülük:

Sürgősségire mentem, szülés után 2 héttel begörcsöltem nagyon, elvitt a mentő hajnalba, senki nem ült, várt a váróban és 2 óra után behívtak. Mi a panasza? Mondtam a hölgynek görcsölök nagyon 2 napja, most szültem és epèmmel gond van. Erre a hölgy: egy kis görccsel jött ide?

Mondom mutatok záró jelentést élet mentő császár, hasnyálmirigy gyulladás, máj-lép sérülés, epe kövek, véna gyulladás…. Elolvasták a több oldalas zárót és utána elkezdtek szépen beszélni azonnal gyógyszert adni infuzióba és orvost hívni. Majd meg is műtöttek, mert olyan jól voltam…..

Miért kell kételkedni, hogy a beteg nem viccel?! Valószínű nem megy az ember jó kedvèből a sűrgősségire. Most ismét várandós vagyok és rosszul lettem fél napig gondolkoztam be merjek e menni, hogy fognak velem viselkedni? (Rendesen gyomor ideggel mentem) Szerencsémre olyan kedves, fiatal, mosolygós nővérkék és orvos dolgozott, mondtam a férjemnek azt hittem valami magán klinikára jöttünk. Nem volt mèg ilyenbe részem. Nagyon ritka az ilyen bánásmód. Én elhiszem ki vannak merülve, fáradva, de látni azért, az emberen, hogy tisztelettudó, szépen felöltözött, józan, kétségbe esett… akkor lehetne szépen is viselkedni.”

“Én január 9-én, késő délután kerültem oda, csak jót és szépet tudok mondani az akkor ott dolgozókról! Mindenkinek köszönöm utólag is a szakszerű és gyors ellátásukat, figyelmességüket! – továbbá a mentősöknek is akik beszállítottak!”

“Sajnos saját bőrömön tapasztaltam,elvágtam a kezem és jó nagy kötéssel indultunk be a sürgősségire,már jó pár perc elteltével mikor már átütött a vér a jókora kötésen és a kedves hölgyike telefonját nyomkodva rám se nézett,mikor a férjem bepöccent,na akkor volt kegyes felvenni az adataimat,.

Másik eset férjem rendszeres véradó volt addig amíg nem beszéltek úgy vele a véradáson ahogy nem kellene. Nem azért az 500 ft os utalványért adott vért,hanem azért hogy segítsen másokon mert o+ . Azóta nem ment. De hozzáteszem mi biztos a rosszabbik részét fogtuk ki. Vannak kivételek.”

“69 éves vagyok! Buszon álltam nagy fékezés a vállamban erős fájdalom! Egyenesen a sürgősségire mentem! A röntgen nem mutatott ki semmit! Mondtam hogy nagyon fáj, a doktornő azt mondta ne hisztizzek! Később újra visszamentem a traumatológiára ultrahangot csináltak ínszalagszakadásom volt!”

Nekünk inkább pozitív, vagy inkább negatív tapasztalataink vannak Miskolcról, bármelyik kórházi osztályról?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek