Elhunyt a fiú, akit Egerben, egy vagon tetején ért áramütés

Megosztás

Még csak 14 éves volt, másfél hónapon át küzdött az életben maradásért, az orvosok is mindent megtettek, de szervezete végül a múlt héten feladta a harcot.

Az egri rendező pályaudvaron álló tehervagonra mászott fel még január 9-én két fiatal. Egyikük enyhébb áramütést szenvedett, a 14 éves Károly azonban életveszélyes állapotba került, testének 80%-án megégett. A kisfiút a tűzoltóknak létrán kellett lehozniuk a vagon tetejéről. A fiatalok állítólag egy felnőtt, 50 éves férfi társaságában jártak a pályaudvaron, eredetileg bulizni indultak – írja a Ripost.

Károlyt a Bethesda Gyermekkórházba szállították, ahol többtagú orvoscsapat küzdött az életéért. „Soha, soha ne másszatok vonatra! Újabb megégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel égésintenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat” – írták január 11-én a Bethesda Gyermekkórház oldalán. A lelkiismeretes orvosok küzdelme azonban véget ért február 16-án, Károly szervezete ekkor feladta a harcot. „Ő még csak gyerek volt, álmokkal, tervekkel teli, amit már sosem tud megvalósítani!” – írta egy ismerős Károlyka, vagy ahogy Pétervásáron hívták, Bogyóka halála kapcsán. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek