Ismét életet mentett a Magyar Közút csapata

Megosztás

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének útellenőre múlt kedden a szokásos ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű, világosszínű kutyát, óvatosan megállt mellette majd azonnal segítséget kért a budafoki kutyamentőktől és értesítette a mérnökségi kollégákat is.

Rövid időn belül megérkezett a segítség és pár perc alatt sikerült befogni az idős, sokkos állapotban lévő állatot. kiderült, hogy Mangónak hívják, 13 éves és nincs túl jó állapotban. Gazdája lemondott róla, így az idős ebnek most új gazdát keresnek az állatmentők.

Mint utóbb kiderült, Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették, de mivel rosszul viselte a napközbeni magányt az egyik segítő telephelyére költöztették. Innen szökött meg. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.

Sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni. Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet +36-30-886-6940-es számon.

A Magyar Közút szakemberei munkájuk során számtalan esetben segítettek már a közutak területén bajba jutott állatoknak. Talán a legismertebb mentett kutyájuk Emká, a jászberényi munkatársak által megtalált és befogadott eb.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek