Illegális szemétlerakó Matyóföldön

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt. Az elkövetők 120.000 forintért vállalták egy családi házból származó hulladékoknak az elszállítását. A férfiak utánfutóval, több fordulóval Mezőkövesd és Bogács külterületén szőlőültetvények mellé, víztározó területére illegálisan pakolták le a közel egy tonna mennyiségű hulladékot.

A vádirat szerint a vádlottak hozzátartozói viszonyban vannak, apa és fiai. 2022. június hónap közepén 120.000 forintért vállalták egy bogácsi családi házból származó hulladékok elszállítását, amelyek ruhaneműk, bútorok, papír, műanyag, háztartásban használatos tárgyak és lombhulladékok voltak.

A vádlottak utánfutóval szállították a hulladékot oly módon, hogy többször fordultak és az első körben 650 kg súlyú hulladékot több, halomba rakva pakoltak le Bogács külterületén. Ismételten többször feltöltötték az utánfutót, és ezután Mezőkövesd külterületén egy víztározóhoz, illetve szőlőültetvények mellé vittek 150 kg súlyú hulladékot. Végül még egyszer fordultak a fuvarral, és a fennmaradt mintegy 2 köbméter hulladékot Bogács egyik utcájába, az árokba borították, azt még aznap ismeretlen személy felgyújtotta.

A vádlottak hulladéktárolás céljára, hatóság által nem engedélyezett helyekre szállították a hulladékot, amelyek összességében több mint 16 köbmétert tettek ki és jelentős mennyiségűnek minősülnek.

Az ügyészség a vádlottak közül a két büntetlen és az egy büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott – áll az Ügyészség közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek