Hodász atya elárulta: kamaszként szexuálisan molesztálta egy pap

Megosztás

Pető Attila ügyére reagálva tett közzé hosszú és személyes írást a történtekről.

A Papifrankó Youtube-csatornáról ismert Hodász atya Pető Attila ügye miatt érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. A 36 éves Petőt, akit 13 éves korában egy katolikus pap molesztált, nemrég másodfokon is bűnösnek találta zaklatás miatt a bíróság,

Hodász az írásban felidéz egy baráti sörözést, mely a szexuális abúzus irányába terelődött, és főként arról volt szó, hogy milyen lépéseket lehet tenni a gyermekek védelmében. A kialakult vitában egy ponton „elszakadt valami benne”, artikulálatlanul üvölteni kezdett és földhöz vágta az első dolgot, ami a kezébe akadt.

Mint írta, a reakciója nem magyarázható egyszerű véleménykülönbséggel, a magyarázatot ott kell keresni, hogy ő is érintett. “Kamaszkoromban több alkalommal, szexuális visszaélést követtek el ellenem is”.

Hodász szerint amikor évekkel később elmondta a szüleinek, hogy mi történt vele, azt mondták, furcsának is találták, hogy olyan sokat találkozik azzal a pappal, akiről amúgy hallották is, hogy valami nincs rendben vele, és gyanúsan sok fiatal fiú van körülötte állandóan, de nem tudták, mit tehetnének.

Hozzátette: a szexuális visszaélés áldozatai nagyon erős, majdnem kezelhetetlen mértékű haragot élnek át, amit viszont a körülmények miatt elfojtanak magukban. Írása végén leszögezte, hogy nem akarja passzivitással vádolni a katolikus egyházat, amely rengeteget tett az elmúlt években. De az továbbra is hiányzik nemcsak az egyházból, hanem a teljes magyar társadalomból, hogy megértsék, mi zajlik az áldozatok lelkében.

Forrás: hvg.hu; Fotó: MTI/Komka Péter

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek