Kitartó szemétszedés az Avason

Megosztás

Az önkéntesek ismét öt köbméternyi szeméttől szabadították meg a nagyavasi kilátó környékét.

Ismét közös szemétszedésre invitálta a miskolciakat a Tisztasági Nagykövet Egyesület és a helyi önkormányzat. Az önkéntesek február 4-én, szombaton a Nagyavason, a Móra Ferenc kilátó környékén, egészen pontosan a Felső- és a Pázmány-soron, valamint a Móra Ferenc kilátó alatt gyűjtötték az ott eldobott, illetve az odahordott hulladékot. A részletekről a Minap számolt be.

Nem ez volt az első ilyen akció, hiszen, ahogyan arról a lapunk is beszámolt, hiszen tavaly májusban a Kisavason, szeptemberben pedig a mostanihoz hasonlóan, a Nagyavas Felső-során szedték a szemetet az önkéntesek, igaz, akkor a Latabár-sorra is dolgoztak Egyik alkalommal hét, a másikkal pedig tíz köbméter szemetet szedtek össze. Az önkéntesek között – ahogyan mindig – most szombaton is ott voltak az Avas hegygazdái: Magyar László és Jacsó Pál is.

Az akciónak köszönhetően a Kisavas már lényegesen jobban fest, mint korábban, de persze ott is akad még munka a Nagyavasról nem is beszélve. „A szemét sajnos itt még újratermelődik, ezért is kellett visszatérnünk ide szeptember után, nem beszélve a Felső-sor a Hideg-sorhoz közeli részéről. Ez egy nagyon komplex probléma, ami megoldásra vár, a szemét viszont nem maradhat a földön, azt nekünk kell összeszedni. A folyamatos jelenlétnek köszönhetően egy közösség kezd itt az Avason kialakulni, és el fogjuk érni azt a kritikus tömeget, amivel valódi változást hozhatunk el az önkormányzat és a rendészet támogatásával” – mondta a hegygazda.

A szemétszedő akciók természetesen folytatódnak. Serbán Zsolt elmondása szerint február 25-én Szirmán, a Szennyvíztelepi úton lesz hasonló akció, március 18-án pedig egy ennél is nagyobb fába vágják a képzeletbeli fejszéjüket: a Szinva teljes hosszára hirdettek szemétszedést erre a napra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek