Ungár Péter: Az ellenzéki összefogás halott

Megosztás

Az LMP társelnöke szerint pártjának nem a következő kampánnyal, hanem a valódi kérdésekkel kell foglalkoznia.

Többek között a tavalyi országgyűlési választás ellenzéki kudarcát is értékelte Ungár Péter az LMP kongresszusán, amelyről a Telex tudósított. A társelnök szerint az ő pártjuk vonta le leggyorsabban a konzekvenciákat, ellentétben a többiekkel.

Szerinte az összefogás halott: „Ugyanaz van, mint előtte, mindenki taktikáról beszél, vannak új messiások, Orbán Viktor napjai naponta meg vannak számlálva. Van árnyékkormány, van kontúrkormány, minden van, de mi azt gondoljuk, hogy ez valójában senkit nem érdekel”.

Ungár kiemelte: a pártnak nem lesz miniszterelnök-jelöltje, és más ellenzéki versengésben sem mérettetik meg magukat: „nem fogunk sprituális vezetőt és sámánt állítani, és Schmuck Erzsébettel nem indulunk az álarcos énekes következő évadán” – élcelődött. Azt is kiemelte: nem lesznek a DK zöldtagozata, önálló párt az LMP.

Az LMP-nek szerinte nem a közelgő kampánnyal kell foglalkoznia, hanem a valódi kérdésekkel, és akkor az emberek melléjük állnak majd. Erre az évre ezt a feladatot tűzte ki a párt számára.

Ungár az egyik ilyen aktuális kérdés kapcsán elmondta: helyreállíthatatlan károkat okoznak Magyarországon az akkumulátorgyárak, és az is szemfényvesztés, hogy pusztán ezektől helyreáll a magyar gazdaság teljesítőképessége.

Ungár Péter nem először megy neki a többi ellenzéki pártnak a közelmúltban: mint arról mi is írtunk, néhány napja a HVG-nek adott interjúban többek között arról beszélt, hogy szerinte bőven elegendő lenne három párt az ellenzéki térfélen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek