Figyelmeztetést adtak ki Borsodra a heves széllökések miatt

Megosztás

Akár 70 km/h-s szél is lehet szombaton megyénkben.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szombatra, ahol a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát – írja az MTI tájékoztatása alapján a 444.hu.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében 70 kilométeres szél lehet, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Pénteken késő délutántól az északnyugati szelet főleg az Észak-Dunántúlon, Budapest térségében és esetleg a középső országrészben viharos – 60-80 kilométer/órás – lökések kísérhetik.

Az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, a Börzsöny magasabban fekvő részein 90 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt. A késő esti órákban kissé enyhül a szél.

Mint arról már korábban írtunk, a hétvégén nem csak a szél révén érkezik meg végre az igazi tél Borsodba: pénteken havazás is érkezhet a Bükkbe, elég jó eséllyel, vasárnap hajnalban pedig akár mínusz 10 fokot is mérhetünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek