A hivatalban lévő polgármestereket támogatja az MSZP, ahol pedig nincs megállapodás, előválasztás kell

Megosztás

Jövőre egyszerre tartják az EP- és az önkormányzati választást, köszönhetően a Fidesz tavalyi törménymódosítása miatt, így egyelőre nem tudni, az ellenzéki pártok milyen felállásban vágnak neki a kampánynak. Mindenesetre az MSZP társelnökei most arról beszéltek, hogy az önkormányzati választások esetében, ahol nincs megállapodás, továbbra is az előválasztást tartják a megfelelő megoldásnak.

„Akik már hivatalban vannak, azokat továbbra is támogatja az MSZP” – tette hozzá Komjáthi Imre.

Öt polgármester-jelöltjét már tavaly év végén megnevezte a szocialista párt: Márton Rolandot Székesfehérváron, Csige Tamást Hajdúdorogon, Csizmadia Ferencet Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyt a főváros XVII. kerületében, Pajin Bálintot pedig Budapest XXII. kerületében jelölik polgármesternek.

Kundalmi Ágnes most öt újabb jelölt nevét dobta be: Szombathelyen újra Nemény Andrást, Celldömölkön pedig szintén a jelenlegi városvezetőt, Fehér Lászlót támogatják, továbbá ugyancsak a hivatalban lévő városvezetőt, Szabó Józsefet támogatják Répcelakon. Pápán Grőber Attila tanár, önkormányzati képviselő a szocialisták jelöltje, Budapest X. kerületében pedig Somlyódi Csaba városfejlesztési szakembert támogatják a 2024-es önkormányzati választásokon.

via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek