Halálos áldozatai is vannak a Kelet-Ukrajnát ért orosz támadásnak

Megosztás

Tovább érkeznek a katonai felajánlások Ukrajnába, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még több fegyvert kért. Az Egyesült Államok kormánya a napokban úgy döntött, az Abrams harckocsi modernebb altípusát, az M1A2-est küldik Ukrajnába, Belgium pedig 92 millió euró értékű katonai felszereléssel támogatja az országot.

A nyugati országok a védelmi támogatások mellett immár támadásra is alkalmas felszereléseket, harckocsikat küldenek Ukrajnába, ezzel párhuzamosan az Európai Bizottság az Oroszországra kivetett szankciókat is meghosszabbította fél évvel. Az EU a háború új fejezetét emlegeti, mert Oroszország “válogatás nélkül hajt végre támadásokat a polgári lakosság és nem katonai célpontok ellen”. Közeleg a háború egyéves évfordulója, egyes hírek szerint ez új támadási hullámra sarkallhatja Oroszországot- írja a Portfolio.hu

Közben a Sky News arról tudósít, hogy három halálos áldozata és két sérültje van annak az orosz támadásnak, amely a kelet-ukrajnai Kosztantyinivka városát érte. Pavlo Kirilenko, Donyeck kormányzója szerint négy lakóház és egy szálloda rongálódott meg.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a helyzet a fronton továbbra is “rendkívül éles”, különösen kelet-Donyeckben.

Kapcsolódó cikkek