Késsel fenyegette meg az egyik ápolónőt a szikszói kórházban egy férfi

Megosztás

Elítélték, de megúszta felfüggesztettel. A 81 éves elkövető rúgással, leköpéssel és leszúrással fenyegette meg az őt rendre utasító ápolónőt, akire rá is fogta a kést.

Előkészítő ülésen hozott jogerős ítéletet a Szikszói Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki hozzátartozóját látogatta meg a helyi kórházban. Az étkezés végeztével az edényt kivitte a kórteremből, és a folyosóról bement a kulcsra nem zárt személyzeti mosdóba azzal a céllal, hogy a WC-be öntse a felesleges ételmaradékot. A részletekről korábban a Borsod24 is írt.

A szolgálatban lévő ápolónő észlelte, hogy a férfi egy számára tiltott helyiségbe ment be, ezért követte. Belépve azt tapasztalta, hogy a vádlott éppen a csészébe öntötte az ételmaradékot, amivel beszennyezte a toalettet. Ekkor kérdőre vonta a cselekménye miatt és távozásra szólította fel.

A férfi erre úgy reagált, hogy trágár hangnemben szidta, azt mondta neki, hogy leköpi és megrúgja, majd egy 5 cm-es pengehosszúságú kést fogott rá, és leszúrással fenyegette.

Az ápolónő tartva a vádlott agresszív magatartásától, félelmében elmenekült és a nővérszobába távozott.

A sértett közalkalmazott ápoló, közfeladatot ellátó személynek minősül, akinek munkaköri kötelességei közé tartozik betartatni a közegészségügyi és járványügyi előírásokat a betegekkel és hozzátartozóikkal.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek