Féltékenységből verte halálra a putnoki férfit, életfogytiglant kaphat

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi és egy 37 éves nő ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt.

Az elkövetők egymással érzelmi és szexuális kapcsolatban álltak, azonban a nő egy másik férfi lakásában élt, emiatt a vádlott és a férfi között rendszeresek voltak a féltékenységi viták. Amikor a vádlott félreérthetetlen helyzetben találta őket a lakásban, a férfit olyan súlyosan bántalmazta, hogy a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a vádlottak érzelmi és szexuális kapcsolatban voltak, azonban a nő egy másik férfi lakásában élt Putnokon, akivel gyermekkori barátság kötötte össze.

2021. november végén, délután, a házigazda férfi és a nő egy ismerősükkel a település egyik sörözőjében italoztak, majd további alkoholt vásároltak, amit késő estig a sértett lakásán elfogyasztottak. Mindhárman távoztak a lakásból, de a sértett és a nő rövid idő múlva visszamentek.

A késő éjszakai órákban a férfi ittas állapotban megjelent a lakásnál barátnőjét keresve. Közte és a lakástulajdonos férfi között már korábban is többször volt féltékenységből eredő konfliktus. A vádlott dörömbölt az ajtón, majd benyitott, és szexuális aktusra utaló félreérthetetlen helyzetben találta barátnőjét és a sértettet.

A sértett azt mondta a vádlottnak, hogy közösült a barátnőjével, erre a vádlott dühös lett, először pofon ütötte a barátnőjét, majd ütlegelte a sértettet. A nő látta a bántalmazást és észlelte, hogy a sértett az életét és testi épségét veszélyeztető helyzetben van, azonban elszaladt, lehetősége volt segítséget kérni, de senkit sem értesített a veszélyhelyzetről.

A lakásban maradt férfi legalább tizenkétszer ököllel megütötte a sértett fejét és a földre került férfit több mint húsz alkalommal megrúgta, megtaposta, majd egy késsel többször megsebezte, és a vérző sértettet a padlón hagyva távozott.

A sértett a bántalmazás következtében testszerte olyan súlyos töréses sérüléseket szenvedett el, amelyek az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, a halál bekövetkezésekor az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett elszenvednie.

A vádlottak a cselekményt követően összetalálkoztak, együtt töltötték az éjszakát, majd másnap visszamentek a lakáshoz, és a rendőrségen bejelentették, hogy holtan találták a sértettet.

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfi vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés az indítvány.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek