Nem nyitott ki vasárnap a bánkúti sípálya, mindenki vigyázzon az utakon, aki elindul

Megosztás

Az üzemeltetők jövő hét közepe felé várják ismét a látogatókat.

Szombaton még készült a vasárnapi nyitásra a Bánkúti Sí Klub. Annak ellenére, hogy bizonytalan volt megnyitják-e a fakidőlések miatt lezárt bükki utakat. Az útzár feloldása megtörtént, azonban Bánkúton végül úgy döntöttek, hogy nem nyitnak ki már a hétvégére.

„A kialakult bizonytalan helyzet miatt a sípályák vasárnap zárva! A szánkó pályán a hó megtaposva. A szánkópálya térítésmentesen használható! Sípálya várható nyitás jövő hét közepe.” adták ki a tájékoztatást.

A friss adatok szerint egyébként a hó vastagsága 48 centiméter.

A Magyar Közút arra hívja fel a figyelmet, hogy sokan tervezik utazásukat a magasan fekvő, közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont így jelentős torlódásokat is eredményez. Dobogókőn a parkolóhelyek már szombat reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon.

Ezért a közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe való utazásaik során a tömegközlekedési lehetőségek közül válasszanak. A kirándulóknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon, tették hozzá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek