A polgármester arra kér mindenkit, hogy gondoskodjon az értékeiről

Megosztás

Közel két hónapnyi csapadékmennyiség hullott le az elmúlt napokban Észak-Magyarországon. Ennek következtében a Bodrog vízszintje is emelkedett és további áradására lehet számítani a hétvégén – írta közösségi oldalán Aros János, Sárospatak polgármestere.

Hozzátette: a tetőzés – ami a jelenlegihez képest még akár egy métert is jelenthet és megközelítheti a harmadfokú készültséget – január 24-re, keddre várható. A polgármester arra kér mindenkit, hogy akinek az ártérben értékei, állatai vannak, gondoskodjon azok megóvásáról. A polgármester hozzátette: a védelmi készültségben érdekelt szervezetek már egyeztettek, elkezdődött a szükséges felkészülési folyamat.

Ugyancsak a Bodrog vízszintjének látványos emelkedéséről beszélt Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Az ár lassan vonul a Tisza, Tokaj felé.

Harmadfokú készültség van pénteken a Sajó borsodi szakaszain, ez pontosan az OVF weboldalán követhető. A szóvivő elmondta: a Sajón levonulóban az ár, a vízállás az átmeneti utánpótlás miatt csökken, a folyó alsó szakaszain lassú apadás kezdődött.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek