Elhunyt Földesi Károly, a DVTK egykori labdarúgója

Megosztás

Életének 71. évében, kedden elhunyt Földesi Károly, a DVTK egykori labdarúgója, aki 1970 és 1975 között volt a piros-fehérek játékosa, és ezen időszak alatt 76 NB I-es meccsen lépett pályára.

A diósgyőriek egykori játékosa, edzője – a család tájékoztatása szerint – hosszan tartó betegség után, Sopronban hunyt el. A sportember hamvasztás utáni búcsúztatásának még nincs meg az időpontja, helyszíne.

Az 1952. április 2-án Szegeden született Földesi Károly játékos pályafutását Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kezdte, a Somsálybányai Bányászban. Innen került a DVTK-hoz, 1970-ben, és ebben az évben, március 29-én játszotta első élvonalbeli meccsét, a Tatabánya SC ellen (1-1), csereként beállva ő szerezte a mérkőzés egyenlítő gólját. A piros-fehéreknél eltöltött időszakot követően, 76 NB I-es bajnokival a háta mögött, 1975-ben a Kaposvári Rákóczi SC-hez igazolt, ahol még 22 élvonalbeli bajnokin lépett pályára. A somogyi együttes után futballozott még a Borsod Volán SC, a Kisvárda SE, a Szolnoki MÁV FC, a Jászkisér SE és a Balassagyarmati VSE csapataiban, pályafutásának végén az osztrák harmadosztályban is szerepelt.

Az edzői munkáját Jászkiséren, játékos-edzőként kezdte, majd a Bekecs csapatánál 1988-ban ugyanilyen feladatot vállalt. Ezt követően volt a Hejőcsaba, a Mezőcsát, a Szerencs, a Miskolci VSC edzője, majd a Diósgyőri FC NB I-es gárdájánál – Tornyi Barnabás mellett – pályaedzőként dolgozott (további két alkalommal volt még a diósgyőrieknél másodedző). Ezen kívül edzőként tevékenykedett még a Felsőzsolca, a Tolcsva, a Taktakenéz, a Mád, a Putnok, a Nagyhalász, az Arnót, a Jászberény, a Balatonfüred és a Diósd csapatainál, illetve 1998-tól 14 éven keresztül a cigány-, majd kisebbségi válogatott szövetségi kapitánya is volt.

Kapcsolódó cikkek