Körforgalom épül Kazincbarcika egyik legforgalmasabb gócpontjánál

Megosztás

Hatalmas közlekedési gondot orvosol az új beruházás, ami hamarosan meg is kezdődhet. Sokkal biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés.

Kazincbarcika egyik legforgalmasabb csomópontjára az itt élők már régóta problémás gócpontként tekintenek.  Éppen ezért 2019-ben ígéretet tett a jelenlegi városvezetés arra, hogy a közlekedési gondok megszüntetése érdekében egy körforgalom épül itt, gyorsítva a közlekedési nehézségek megoldását.

Általában is elmondható, hogy a városi beruházásoknál és fejlesztéseknél a fókusz azon van, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek gördülékenységet, biztonságot jelentenek a hétköznapokban. Így van ez a közlekedésben is, ahol egyébként is jellemző, hogy nemcsak a szakemberek, hanem a lakosság is folyamatos visszajelzéseket ad, ha problémát tapasztalnak.

A körforgalom

A Mátyás király-Pollack Mihály út kereszteződésében a körforgalom kialakítása a legmodernebb megoldás, amit az itt élők már jól megtanultak használni — ezt Szitka Péter polgármester nyilatkozta a Kolorline-nak.

„Az ott lévő terület értékesítéséből az önkormányzatnak van egy bizonyos bevétele, van kormányzati támogatás is benne, magát az áruházláncot is partnerül hívtuk ebbe a projektbe, így tevődik össze ennek az egésznek a költségvetése.”

— ismertette a beruházáshoz szükséges összeg forrását  Szitka Péter polgármester.

A munka már elindult

A közbeszerzési eljárás lassan a végéhez ér, jelenleg az ajánlattételi szakasznál tart a projekt. Vagyis, bár a munka a hivatalos menetrendet betartva halad, de egyelőre ebből a lakók még semmit nem érzékelnek.

A kivitelezés nagy valószínűséggel fennakadásokkal jár majd a közlekedésben mind a gyalogos-, mind az autósforgalom tekintetében. Ehhez az itt élők és a közlekedők türelmére, megértésére lesz szükség.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek