A miskolci távhőszolgáltató elengedheti a szilveszteri tűzvészben érintett családok fűtésszámláit

Megosztás

Erre Veres Pál polgármester kérte a szolgáltatót, az eddigi reakciók biztatóak.

Veres Pál arról tájékoztatta a Miskolc Televízió Híradóját, hogy azt kérte a MIHŐ Kft.-től, hogy vizsgálják meg, milyen jogi lehetőségei vannak annak, hogy díjkedvezményt adhassanak, vagy akár teljes egészében el tudják engedni a szilveszteri lakástűzben károsult családok távhő-, illetve készenléti díjait.

– Ezt jelenleg is vizsgálják a szolgáltató szakemberei, akik biztató javaslatokat tettek le az asztalra. Bízom abban, hogy mentesülhetnek a fizetés alól az érintett családok – tette hozzá a városvezető.

Két családról van szó, a tűz megfékezésénél ugyanis az alsó szomszéd lakása teljesen beázott, gyakorlatilag lakhatatlanná vált a Középszeren található társasházban.

A város egészét megrázta az óévi eset, de példás összefogással van remény arra, hogy Kántorné Szinai Erika és családja újrakezdheti az életét az otthonában.

A város azonnal szükséglakást biztosított a károsultaknak, akik megkapták a települési gyorstámogatást is. Helyi politikusok mellett a civil szféra is megmozdult, a polgármester kérésére a Supersum Alapítvány nyitott számlát a felajánlások fogadására.

És magánszemélyek, vállalkozások is segítenek: a Balla Bútor például felajánlotta, hogy a tűzkárosult család szükséglakását bebútorozza. A Mirehu Kft. pedig a bútoradományok elhelyezését vállalta. De volt, aki laptopot, hűtőt ajánlott fel. Egy festéket forgalmazó cég pedig állja az egész lakás újrafestését. (Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek