Nem tett vallomást, sőt, még a rendőrgyilkos tett panaszt a gyanúsítás ellen

Megosztás

A 35 éves férfit őrizetbe vették, aki megkéselt három rendőrt bő egy nappal ezelőtt az éjszakai órákban a fővárosban. Ő maga azonban azt állítja, dehogy van köze bármiféle gyilkossághoz.

A több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen – közölte Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére.

A 35 éves elkövető egy kalapáccsal szeretett volna bejutni szomszédja lakásába, majd a kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták, ám a megbilincselésnek ellenállt, rátámadt a rendőrökre, előbb ütötte, rúgta őket, majd előrántott egy 17 cm-es pengehosszúságú kést, és három rendőrt is megszúrt vele.

A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki emiatt életét vesztette: Baumann Péter februárban lett volna csak 30 éves.

Telex értesülései szerint hangokat hallott, ezért törhette rá az ajtót a felette lakóra az a zavart viselkedésű férfi, aki rátámadt előbb a szomszédjára, majd a kiérkező rendőrökre csütörtök éjszaka Újbudán.

A lap úgy tudja, hogy a 30 év körüli, kifejezetten izmos, 80 kiló körüli férfi már szerda este megpróbálta agresszíven rátörni az ajtót szomszédjára, de ez nem sikerült neki. Csütörtök este hét óra körül pedig végigjárta a négyemeletes társasházat, és mindenkihez becsöngetett azt üvöltve: „Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?”

Majd többször a szemközti házra és a sötét utcára mutatott láthatóan zavart állapotban, de végül abbahagyta az őrjöngést. Tíz óra körül viszont rátörte a felette lakó szomszédjára az ajtót. A férfi azt állította, hogy meg akarta menteni a szomszédját, de azt nem tudta megmondani, hogy mitől.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek