Menekültek a fiatalok a rendőrök elől, egyikük halálos lövést kapott az üldözés során

Megosztás

Semmilyen felszólításra nem voltak hajlandóak megállni, akkor sem, amikor már figyelmeztették őket a tűzfegyver használatára. Egyikük halálos lövést szenvedett el.

Életét vesztette a kórházban egy 21 éves férfi, akit szombat este autós üldözés közben lőttek le rendőrök az északkelet-romániai Suceava megyében, írja a Maszol.ro.

„Sajnos az orvosok erőfeszítései ellenére a meglőtt páciens meghalt” – jelentette be kedden Dan Teodorovici, a megyei sürgősségi kórház szóvivője.

A külföldi rendszámú, jobbkormányos terepjáróval közlekedő fiatalt szombat este 22:40 körül közúti ellenőrzés céljából próbálták megállítani a járőrök, de a terepjáró gyorsított, így a rendőrség üldözőbe vette. A sofőrt többször is megállásra szólították fel hangosbeszélőn, ám egy idő után a terepjáró egy nehezen járható erdei útra hajtott, ahol nyomát vesztették.

A rendőrség beszámolója szerint figyelmeztették a sofőrt, hogy ha nem áll meg, tűzfegyvert fognak használni, de hiába. A rendőrök kétszer a levegőbe, majd a menekülő autóra lőttek, mielőtt elvesztették volna a terepjárót. Percekkel később anonim telefonáló hívta a 112-es segélyszámot.

A rendőrök és a mentők nehezen jutottak el az erdő távol eső részére, ahol a terepjáró állt három ittas fiatallal, egyiküknek lőtt seb volt a hátán. Az eszméleténél lévő sérült a mentősökkel együttműködött, a rendőrökkel nem. A három fiatal nem mondta el, ki volt a sofőr, és azt sem, hogy miért nem álltak félre a felszólításra. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek