Direkt fertőzik meg magukat koronavírussal kínai fiatalok

Megosztás

Nem akarják, hogy egy esetleges betegség befolyásolja a szabadságterveiket.

Vasárnap jön az utolsó lépés Kína kifejezetten szigorú zéro-covid politikájának feloldásában, a Kínai Kommunista Párt (KKP) január 8-tól engedélyezi a nemzetközi utazást a kínaiaknak. Eközben az országban számos kórház zsúfolásig telt covid-fertőzöttekkel, sorra halnak híres kinaiak, akiknek nekrológjukból hiányzik a halál oka, miközben a kínai hatóságok összesen 22 koronavírusban elhúnytat jelentettek december óta. A kínai korlátozások feloldása miatt egyre több ország kötelezővé teszi a covidtesztet a Kínából érkezőknek.

De nem mindenki aggódik, a BBC által megkérdezett fiatal kínaiak várakozással tekintenek a covidintézkedések feloldására, egyesek megfertőzik magukat a vírussal, hogy biztos ne legyenek betegek, amikor majd elutaznak valahova.

“Nem akarom megváltoztatni a szabadságterveimet, és így biztosra mehetek, hogy felgyógyulok és nem fogok újra megfertőződni a szabadságom alatt, ha tudatosan irányítom az időt, amíg meg vagyok fertőződve” – magyarázta egy 27 éves sanghaji informatikus, aki nem kapott egyik kínai koronavírus-vakcinából sem. Bevallotta, nem számított az izomfájdalmakra, amik a fertőzéssel jártak, de a mellékhatások nagyrészt úgy jelentkeztek, ahogyan azokra számított.

Egy 26 éves sanghaji nő azt mondta, meglátogatta egy barátnőjét, akinek pozitív lett a covidtesztje, hogy ő is elkaphassa a vírust. “Azt hittem olyan lesz, mintha megfáztam volna, de sokkal fájdalmasabb volt” – mondta.

via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek