Verekedésbe keveredett a volt válogatott focista

Megosztás

Szalai Ádám elismerte a verekedés tényét, állítása szerint a testvérére támadtak rá.

Verekedésbe keveredett Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya december 29-én Budapesten – adta hírül a Blikk. A lap elérte az eset egyik érintettjét és Szalait is, akik megerősítették a történteket, de a részletekre másképp emlékeztek.

Blikknek nyilatkozó 21 éves férfi azt állította, egy buli után ő és a barátai az utcán arra kérték Szalai öccsét, hogy készítsen róluk egy képet, aki azonban visszautasította ezt. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, akkor lépett oda hozzájuk a focista. „Szalai odajött hozzám, majd elkezdett velem ordibálni. Azt üvöltötte, hogy én, egy senkiházi, hogy merek ilyet mondani az öccsének… És már rúgott is a talpával, ami a mellkasomon ért. A földre kerültem, és még akkor is belém rúgott” – idézte fel a férfi a történteket.

Szalai a Sportal.hu-nak elismerte, hogy összetűzésbe került a fiatalokkal, de másképp emlékszik az esetre, és tagadta, hogy azután is megrúgta a férfit, hogy a földre került. Mint mondta, azt látta, hogy „négy nagyon részeg fiatal” veszi körbe a testvérét, az egyikük pedig „olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt”. Úgy értékelte, hogy meg akarják verni. „Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.”

Az eset után a megrúgott férfi – aki az orvosi vizsgálat alapján a mellkasán és a lábán szenvedett zúzódásokat – feljelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon. Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság vette magához, ahol a Blikk megkeresésére közölték: a feljelentés alapján garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást. Gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásukig nem történt.

Szalai Ádám, aki nemrég lemondta a válogatottságot, az előző tavaszi szezonban igazolt a Basel csapatához, amelyből később kiszorult.

via hvg.hu; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek