Lincshangulat alakult ki hétfő délelőtt a Zsarnai piacon

Megosztás

Január 2-án reggelre hívták össze az árusokat, hogy a korábban tervezett fejlesztések érdekében a sátraikat áthelyezzék, ezzel segítve a piac felújítási folyamatát. Az egyeztetés azonban kudarcba fulladt, mert – mint kiderült – a piac árusítóhelyeinek tervezett elosztása szerintük rosszul lett kimérve és a munkálatok nem kezdődhettek meg.

A négyzetméterenként való bérlés ellen is többen kifejezték nem tetszésüket. Igaz eltörölték a bérleti díjat, viszont most havi fix összeget kell fizetni annak, aki szeretne a piacon árulni. Attól függetlenül mennyt tartózkodik kint.

A kijelölt szektorok miatt állítólag sokaknak többszörösét kell majd fizetniük az eddiginél, mivel valakinek kétszer akkora területet kell majd bérelnie, mint eddig, amit lehetséges, hogy ki sem fog használni.

Az önkormányzat szerint nem kötelező a bérlés. A piacon kialakított új struktúrával azt szeretnék elérni, hogy az eddigi rendezetlen viszonyok megszűnjenek, és a vita az árusok és a díjbeszedők között rendeződjön a tényleges terület bérlésével kapcsolatban.

A sajtóosztály azt is kifejtette, hogy 2023. január 1-től, a bérléssel rendelkezőknek havonta csak egyszer lesz fizetési kötelezettségük és a 3-as kapunál a belépőkód használatával akadálymentesen behajthatnak, a napijeggyel árusítóknak a 4-es kapunál bejövetelkor kell a terület díját kifizetni. 

További kérdéseinkkel mi is megkerestük a Városházát. Amint választ kapunk cikkünket frissítjük!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek