Szilveszterre beköszönt a tavasz?

Megosztás

Pénteken érkezik egy melegfront, aminek köszönhetően kora tavasziasra fordul az idő. Az időkép előrejelzése szerint szerdán sok lesz a napsütés, bár nyugat felől átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem várható. Napközben a csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap. Gyenge eső csak néhol fordulhat elő. A délies szél a Dunántúlon feltámad. Hajnalban még többfelé lehet fagy, napközben az ország felhősebb északi-északkeleti harmadán 3-8, máshol 9-14 fokot mérhetünk.

Pénteken egy melegfront érkezik, felhőzetéből nagyobb eséllyel északkeleten és délnyugaton fordulhat elő eső. A nyugati-délnyugati szél több helyen lehet élénk. Északon 4-7, máshol 8-13 fok valószínű. Szilveszter napjára kora tavaszias idő jön, délnyugaton a 15 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. Csupán északra, északkeletre ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt napközben sem lesz melegebb 5-7 foknál – áll az előrejelzésben.

Kapcsolódó cikkek