Veres Pál: Annyi probléma elé állították a miskolciakat, hogy megérdemeljük a békét és a nyugalmat

Megosztás

Videoüzenetben kívánt boldog karácsonyt a borsodi megyeszékhely polgármestere.

Alább látható a videó, előtte pedig a Minap.hu jóvoltából Veres Pál beszédében leirata:

“Kedves miskolciak! Az advent az eljövetel időszaka. Az év talán legfontosabb és legszebb napjait várjuk ekkor – karácsony ünnepét.

A készülődés így az év vége felé valahogyan a számvetés időszaka is egyben. Számot vetünk a körülöttünk lévő világgal, végiggondoljuk, mi történt velünk a mögöttünk hagyott évben, milyen az a világ, amelyben élünk.

De annyi baj, nehézség, járvány, háború, gazdasági problémák jellemezték az elmúlt éveket, hogy igazán nem szeretném, ha erről esne szó így karácsony közeledtével is. Annyi kihívás, probléma elé állítottak mindannyiunkat, minden magyart, minden miskolcit az elmúlt évek, hogy igazán megérdemeljük a békét és a nyugalmat. Minden körülmények között.

Így az ünnep közeledtével – azt gondolom – ideje, hogy foglalkozzunk inkább már az igazán fontos dolgokkal, amik azzá tesznek mindannyiunkat, akik igazán vagyunk. Egyszerű, hétköznapi, érző emberekké. Ideje, hogy azokra gondoljunk most, akiket szeretünk, akik fontosak nekünk, akik nélkül nem lehetne boldog és teljes életünk, hiszen túl a karácsonyi díszek fényein, a legfontosabb az, hogy a lelkünkben is meggyulladjon a szeretet gyertyájának lángja.

Ajándékozzunk most saját magunkból szeretteinknek! Ajándékozzunk odafigyelést, meghittséget, közös pillanatokat, hiszen ezek teszik majd igazán boldoggá karácsony estéjét. Ajándékozzunk szeretetet, odaadást, ajándékozzunk gondoskodást, törődést, őszinteséget és bizalmat. Adjunk magunkból többet, mint máskor, adjunk hálát, hogy adhatunk, és hogy van kinek adni. Mert adni jó.

Nem szabad elfelejtenünk azonban azokat sem, akik esetleg egyedül töltik a karácsonyt, vagy valamiben hiányt szenvednek. Ha tehetjük, tegyük széppé ne csupán magunk és családunk, hanem mások karácsonyát is, hiszen pár kedves szó, törődés vagy bármilyen apróság is felbecsülhetetlen örömet nyújthat annak, aki kapja és annak is, aki adja azt.

Hiszen a várakozás, a felkészülés és karácsony idején mindannyiunkat átjár az ünnep varázsa az ajándékozás örömével, a várakozás izgalmával, a család melegségével, de akár a fenyő vagy a mézeskalács illatával.

Mikor a fények kigyulladnak, ha csak egy percre is, de eltűnik minden baj és probléma, csak mi maradunk és az, ami igazán fontos – a szeretet ajándéka.

Legyünk bátrak megosztani ezt az örömöt, és legyünk hálásak, hogy ezt megtehetjük.

Mert a tél sötétjében a karácsony fénye felmelegít, és szeretettel tölt el bennünket, hogy testben és lélekben megújulva várhassuk az új esztendőt, hogy egy kicsit most magunk mögött hagyjuk a hétköznapok nehézségeit.

Áldott, meghitt, boldog karácsonyt kívánok minden miskolcinak!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek