Komoly adomány a megye önkéntes tűzoltóinak

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes tűzoltók hatalmas segítséget jelentenek, amikor bármikor baj történik, például villámárvizeknél, vagy műszaki mentéseknél. Most sikeresen pályáztak 21 millió forintnyi összegre.

A megyében működő harminc önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikerrel idén, a Magyar Tűzoltó Szövetség és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös pályázatán. Összesen huszonegymillió forintot nyertek el – írja a Minap.hu.

A B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának igazgatója szerint a helyben lévő segítség a leghatékonyabb segítség, ezért a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek nagyon fontos részét képezik a megye mentő tűzvédelmének. Tóth Attila hangsúlyozta: a műszaki mentések vagy az elhúzódó beavatkozások során is hatékonyan működnek közre a hivatásosokkal.

Többek között a tiszadobi, a polgári és a tolcsvai önkéntes lánglovagok hétmillió forint értékben kaptak új eszközöket: védő-, és különféle műszaki mentéseknél használt felszereléseket. A támogatás többi részét működési költségeik fedezésére használhatják fel az önkéntes egyesületek.

Kapcsolódó cikkek