A bíróság bejegyezte Jakab mozgalmát

Megosztás

Jakab Péter friss Facebook-posztjában jelentette be, hogy a bíróság is bejegyezte A Nép Pártján Mozgalmat, amely így már hivatalosan is létezik.

A tavaszi választásokra még a Jobbik elnökeként ráforduló Jakab azt írta, hogy számára fontosabb, hogy nem csak jogilag léteznek, hanem azon túl is.

„20 ezer jelentkezővel, hús-vér, tenni akaró magyarokkal, jobboldali és baloldali aktivistákkal, hamarosan országos lefedettséggel. Új ellenzéket építünk, amelyik nem alkuszik a Fidesszel!” – írta bejegyzésében politikus.

Jakab ezen állításait azért érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen ez a 20 ezer aktivista sem az előválasztási kampányában, sem az országgyűlési választások során nem látszódott.

Jakab Péter augusztus 20-án bontott zászlót, akkor jelentette be mozgalmát. Azt a célt tűzte ki maguk elé, hogy „eltakarítsák a Fideszt és az Orbán-rendszert.” Szerinte ők vissza tudják adni mindazt, amit 12 év alatt elvettek a magyaroktól, a nyugdíjakat, a munka becséletét és a megélhetést, az iskolákat és a kórházakat.

Jakab tavasszal még a Jobbik képviselőjeként jutott be a parlamentbe, de mandátumát még azután is megtartotta, hogy augusztus 11-én bejelentette kilépését a pártjából. Ezt azzal indokolta, hogy nem a párt, hanem a közös ellenzéki listán jutott mandátumhoz, minden ellenzéki szavazót képviselve.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek