Hatgyermekes családra szakadt a háztető

Megosztás

Erdei Sándor miskolci önkormányzati képviselő számolt be a Facebook oldalán a körzetében történt tragikus esetről. A képviselő bejegyzéséből kiderül, hogy nem ez volt az egyetlen tragédia, ami a családot érte. A napokban egy 10 hónapos gyermek is életét veszítette.

A ház lakhatatlanná vált, a családnak költöznie kell, ehhez azonban szükségük lenne egy még használható kályhára, hogy a fűtés megoldott legyen. Ezért a követőitől kért segítséget a politikus.

“Kérem a jóérzésű embereket, hogy akinek van egy felesleges, de még működő kályhája, ajánlja fel a család részére, hogy el tudjanak költözni egy másik lakásba, ahol jelenleg nincsen kályha, de ezen kívül bármilyen segítség jól jön, élelmiszerek, edények, bútorok, stb. Minden segítség hasznos ezekben a nehéz napokban! Áldott karácsonyt kívánok!” – írta bejegyzésében.

A poszthoz azonnal sok hozzászólás érkezett, sokan rögtön felajánlották segítségüket, de többen ebben a drámai helyzetben is a kötekedésben látták a megoldást, a segítségnyújtás helyett.

Az egyik hozzászóló ezt írta: “Ennyi gyerek után rengeteg segélyt kapnak.”

Erre a megjegyzésre volt aki csak annyit reagált, hogy: “Íme a fehér, keresztény, európai értékrend.”

Mások is voltak, akik a családot kritizálták.

“Azért vannak lehurrogva a szülőket számonkérő hozzászólások, mert fáj az igazság. Ilyen körülmények közé gyereket szülni BŰN. Lehet azt mondani, hogy nincs pénz óvszerre, de
1, Olcsóbb lenne mint hat gyereket felnevelni
2, Nem hiszem el, hogy fontosabb a b*szás mint egy ember élete, akit ezáltal létrehozol a nagy lepraterepre” – jegyezte meg egy másik kommentelő.

Az egyik hozzászóló viszont rövidre zárta a bejegyzés alatt kialakult vitát,

A negatív kommentek minden esetben arról az emberről szólnak, aki ilyet ír…alapvető pszichológiai tétel. Ha nem tud valaki azonosulni a problémával, továbbgörgeti az oldalt és kész.Egyébként is az áldozathibáztatóknak önmagukkal, vagy a saját életükkel vannak problémáik.”

A teljes bejegyzést és a hozzászólásokat itt olvashatja:

 

Kapcsolódó cikkek